Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk.
2 evőkanál margarinon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát, és fedő nélkül 5 percig pirítjuk. Belekeverjük a felaprított sonkát és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
Az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, citromlével meglocsoljuk.
Egy tálat kikenünk margarinnal, az aljára terítjük a burgonya felét, a tetejére simítjuk a gombás-sonkás tölteléket, az almakockákat, a paradicsom és tojásszeleteket. Kissé megsózzuk, megkenjük tejföllel. A tetejére kissé egymásra csúsztatva elrendezzük a maradék burgonyát. Megsózzuk, rátördeljük a maradék margarint, megszórjuk reszelt sajttal.
Forró sütőben (200 fokon) 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre