Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-gombás rakott burgonya

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 8 dkg margarin
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 20 dkg főtt sonka
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • bors
  • 2 db savanykás alma
  • 20 dkg gomba
  • 2 evőkanál citromlé
  • 4 keménytojás
  • 2 paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt (parmezán, ha lehet)

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk.

    2 evőkanál margarinon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát, és fedő nélkül 5 percig pirítjuk. Belekeverjük a felaprított sonkát és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.

    Az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, citromlével meglocsoljuk.

    Egy tálat kikenünk margarinnal, az aljára terítjük a burgonya felét, a tetejére simítjuk a gombás-sonkás tölteléket, az alma kockákat, a paradicsom és tojásszeleteket. Kissé megsózzuk, megkenjük tejföllel. A tetejére kissé egymásra csúsztatva elrendezzük a maradék burgonyát. Megsózzuk, rátördeljük a maradék margarint, megszórjuk reszelt sajttal.

    Forró sütőben (200 fokon) 40 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin