Elkészítés: Közepes méretű tepsibe beleszórjuk a kristálycukrot. A meghámozott, magházától megtisztított almákat lapos felükkel lefelé rárakjuk a cukorra, meghintjük fahéjjal. Kb. 200 fokon félig megsütjük.
Amíg az alma sül, elkészítjük a piskótát, majd a forró almára öntjük, kissé elsimítva visszatesszük a sütőbe, és megsütjük. Még forrón kiborítjuk a tepsiből, és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt, sajtreszelőn ráreszeljük a gesztenyemasszát, majd a tetejére simítjuk a vaníliás cukorral és a fixálóval keményre vert tejszínhabot. A tetejére reszelhetünk csokit, vagy megszórhatjuk tortadarával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre