Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-gesztenyés piskóta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg kristálycukor
  • kb. 1 kg alma
  • fahéj
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • reszelt csoki

Elkészítés

Elkészítés: Közepes méretű tepsibe beleszórjuk a kristálycukrot. A meghámozott, magházától megtisztított almákat lapos felükkel lefelé rárakjuk a cukorra, meghintjük fahéjjal. Kb. 200 fokon félig megsütjük.

Amíg az alma sül, elkészítjük a piskótát, majd a forró almára öntjük, kissé elsimítva visszatesszük a sütőbe, és megsütjük. Még forrón kiborítjuk a tepsiből, és hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt, sajtreszelőn ráreszeljük a gesztenyemasszát, majd a tetejére simítjuk a vaníliás cukorral és a fixálóval keményre vert tejszínhabot. A tetejére reszelhetünk csokit, vagy megszórhatjuk tortadarával.

Megjegyzés

Nagyon finom, és hamar kész! Nem kell tőle megijedni, kezdők is elkészíthetik.
- katedralis88

Ezek is érdekelhetnek

Friss