Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-gesztenyés bukta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 fő részére:
  • A kelt tésztához:
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 dkg cukor
  • 0,8 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál rum
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg gesztenyepüré
  • 4 dkg vaj
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg alma
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 0,5 dl fehérbor
  • csipet őrölt fahéj és szegfűszeg
  • 30 dkg gesztenyepüré
  • Valamint:
  • 4 dkg vaj a kenéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához az élesztőt, a cukrot és a tejet összekeverjük. A lisztet, a morzsolt gesztenyepürét, a tojásokat, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a rumot szintén összekeverjük. Hozzáadjuk a sót, a szobahőmérsékletű vajat, majd belekeverjük az élesztős tejet a tésztánkba. Összedolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.

    A töltelékhez a megtisztított, meghámozott és apró kockára vágott almát vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a fehérbort, az őrölt fahéjat és szegfűszeget. 5-10 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a gesztenyepürét, és jól összekeverjük.

    A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, az almás-gesztenyés töltelékből kiskanálnyi darabokat a tészta felére halmozunk, a másik felét ráhajtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

    Egy sütőedényt kivajazunk. A kész tésztagolyókat belehelyezzük, és lekenjük az egészet olvasztott vajjal. 180 °C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

    Önmagában is nagyon finom, de kínálhatunk mellé vaníliaszószt is tálaláskor.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin