Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás galette (lépésről-lépésre)

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 2 ek kristálycukor
  • 15 dkg hideg vaj
  • 1 db biocitrom
  • A töltelékhez:
  • 4 db alma
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek barna cukor

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztet elvegyítjük a kristálycukorral és 1 csipet sóval. A hideg vajat felkockázzuk, a harmadát hideg kézzel a lisztes keverékhez morzsoljuk. Ugyanígy a tésztához morzsoljuk a többi vajat, valamint az alaposan megmosott, szárazra törölt citrom lereszelt héját. Akkor jó, ha nagyobb vajdarabok is maradnak a tésztában.
    2. Hozzáadunk 5 ek jéghideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gombócot formázunk a tésztából. Kissé ellapítjuk, majd folpakba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
    3. Közben a töltelékhez megmossuk az almákat, majd meghámozzuk, kimagozzuk őket, a gyümölcshúst vékonyan felszeleteljük. A vajat megolvasszuk, és kicsit hűlni hagyjuk. 
    4. A tésztát 3-4 mm vastag, kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe helyezzük. A tészta közepén elrendezzük az almaszeleteket, majd a tészta szélét körben ráhajtjuk a töltelékre. Alaposan átkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a cukorral.
    5. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Közben néhányszor elforgatjuk a galette-et, hogy egyenletesen süljön.

    MORZSÁS, RÁCSOS, KLASSZIKUS ÉS PALEO - 10 ZSENIÁLIS ALMÁS PITE RECEPT >>>

    13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin