Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-fűszeres kalács

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • pici cukor a felfuttatásához
  • 2 evőkanál cukor
  • 45 dkg liszt
  • csipet só
  • 4 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 2 nagyobb alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 2 evőkanál méz vagy cukor
  • A tetejére:
  • fél dl tej

Elkészítés

    Elkészítés: A langyos tejben pici cukor ral futtasd fel az élesztőt, majd a liszttel, csipet sóval, a cukor ral és a vajjal gyúrd össze. Meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva keleszd 1/2 órát.

    Amíg kel, addig az almákat reszeld le, keverd el a fűszerekkel és a mézzel vagy a cukor ral.

    Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán gyúrd át, és nyújtsd ki kb. 40x40 cm-es lappá. Egyengesd el rajta a fűszeres almát, a szélein hagyj 2-2 cm-t üresen. Tekerd fel, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy formába. Kend meg tejjel.

    Keleszd még fél órát, vagy hideg sütőbe téve kezdd el melegíteni 175 fokon, amíg bemelegszik, megkel megint. 30-35 perc alatt süsd meg.

Megjegyzés

A fűszer szerintem lehet mézeskalács fűszerkeverék is, és én a végén porcukorral még meghintettem.

Nekem egy jó hosszú rúd lett, ezért sütés előtt kettévágtam, de legközelebb úgy sütöm, mint a kakaós csigát, azaz felvágom kb. 3 centis darabokra.

Aaaniii
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

vitrit5
Köszönöm finom lett a kalács, de sokkal több alma kell hozzá és természetesen a mézezés füszerezés után kicsavargattam.
Fiamma
Mindenféle almás finomságot meg lehet bolondítani egy csipetnyi őrölt gyömbérrel (vagy akár frissen reszelttel is). Biztos kipróbálom a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin