Almás-fűszeres csirkemell

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 evőkanál margarin
  • 1 fej vöröshagyma
  • fahéj
  • őrölt feketebors
  • őrölt zöld kardamom
  • édesítőszer
  • 2 db alma

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, kardamommal. Félretesszük.

    2. Az almát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk.

    3. Egy pici fazékba rakjuk az almát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Fahéjat és édesítőszert adunk hozzá. Forrás után pár percig főzzük, majd leszűrjük.

    4. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Teflon serpenyőben felolvasztjuk a margarint, rárakjuk a hagymát és a csirkét, megpirítjuk (nagy lángon). Ha már kész a csirke, hozzáadjuk az almát, és ha szükséget, még édesítőszert és fahéjat. Még 1-2 percig pirítjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin