Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás felfújt

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 5 dkg mazsola
  • l citrom
  • 1 vaníliarúd
  • 1 l tej
  • 1 evőkanál + 1 kávéskanál margarin
  • 25 dkg kerek szemű rizs
  • 50 dkg savanykás alma
  • 4 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg málnazselé vagy dzsem
  • 8-12 szem málna (mélyhűtött

Elkészítés

    )
    Előkészítés: A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. A citromot forró, folyó víz alatt megmossuk, megtörölgetjük, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A vaníliarudat felhasítjuk, kikapargatjuk belőle a pépet.
    Elkészítés: A tejet a vaníliarúddal- és péppel, egy csipet sóval és 1 evőkanál vajjal/margarinnal felforraljuk. Beleszórjuk a rizst, és gyakran megkeverve, szelíd tűzön 20 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt további 20 percig “puffasztjuk”, hagyjuk langyosra hűlni, a vaníliarudat eltávolítjuk. Közben a maradék 1 kávéskanál vajjal vastagon kikenünk egy 24 cm átmérőjű, kerek sütőformát. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük, vékony gerezdekre vágjuk, azonnal meglocsoljuk a citromlével, és körkörösen a forma aljára terítjük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat). A mazsolát leszűrjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat és a tojáshabot, végül kíméletesen összedolgozzuk a rizzsel. A masszát az almával bélelt formába simítjuk, és aranybarnára sütjük (40 perc). 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd lapos tálra borítjuk. Felforrósítjuk a málnazselét, részben bevonjuk vele a felfújtat, málnaszemekkel díszítjük, és tortaszerűen szeleteljük. A maradék málnazselét külön tálkában kínáljuk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin