Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás fánk II.

MME MME
2 4.5/5
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg alma
  • 25 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A tálaláshoz:
  • fahéjas porcukor
  • lekvár

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, végül a tojást. Jól kidolgozzuk.

Kanállal kis fánkocskákat szaggatunk, és forró olajban és kisütjük.

Az almafánkot fahéjas porcukorral tálaljuk, de adhatunk mellé lekvárt is.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss