Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-fahéjas-vaníliás sütemény

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 kis pohár tejföl (15-1,75 dkg)
  • 1 csomag sütőpor
  • Valamint:
  • 3-4 db alma
  • fahéj
  • porcukor
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg cukor
  • A tetejére:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, kirakjuk az almaszeletekkel, rásimítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  2. Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből,óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd az így felülre került almaszeleteket megszórjuk fahéjas porcukorral.
  3. A tejben megfőzzük a vaníliás pudingport, majd hagyjuk hűlni. Közben a vajat a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük. Ezzel a vaníliakrémmel megkenjük az almás süti tetejét.
  4. A csokit megolvasztjuk az olajjal, és bevonjuk vele a süteményt. Dermedés után szeleteljük és tálaljuk.

    A legjobb csokis receptek >>> 

    Sütemények, melyeket el akarsz készíteni >>> 

    Sütik a nagyi receptesfüzetéből >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss