Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-fahéjas torta

default user icon
MME
75 perc
bonyolult
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 31 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 2 tk kristálycukor
  • 1 tk só
  • 23 dkg jéghideg vaj
  • barna cukor
  • sárgabaracklekvár
  • szeletelt mandula
  • A töltelékhez:
  • 2 db nagyobb alma
  • 1/2 db citrom
  • 11,5 dkg kristálycukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt szerecsendió
  • 1 1/2 ek étkezési keményítő

Elkészítés

  1. Elvegyítjük a lisztet a cukorral, a sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, és kézzel összedolgozzuk. Apránként hozzáöntünk  2,3 dl jéghideg vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. Folpakba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.
  2. A töltelékhez felkockázzuk a meghámozott, kimagozott almát, meglocsoljuk a citrom kifacsart levével, azután összeforgatjuk a cukorral, az őrölt fahéjjal és a szerecsendióval, valamint az étkezési keményítővel.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten tartjuk 10 percig. Azután felvágjuk nyolc egyenlő darabra, és lisztezett deszkán kinyújtjuk azokat egy-egy 15 cm-es körré. Elrendezzük a tésztaköröket a sütőpapírral bélelt sütőtálcában, rájuk kanalazzuk az almás keveréket, majd fehajtjuk a széleket, és megkenjük azokat egy kevés vízzel. A sütiket meghintjük egy kevés barna cukorral, és a hűtőbe rakjuk őket 30 percre.
  4. Végül a süteményeket 205 fokon 30 percig sütjük, majd 190 fokon további 15 percig. Egy kevés felforrósított lekvárral meglocsolva, és egy kevés szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss