Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-fahéjas pite

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 1 ek fahéj
  • 10 dkg barnacukor
  • 3 ek búzadara
  • szóráshoz porcukor

Elkészítés

    1. A tésztához a sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amit fóliába tekerve, hűtőben pihentetünk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
    2. A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
    3. A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje. Téglalap alakúra nyújtjuk a cipót (25x20 cm), és beletesszük egy magas falú tepsibe. A felesleges széleket levágjuk.
    4. A lecsöpögtetett, kinyomkodott tölteléket a tepsiben lévő tésztára tesszük. Ezután kinyújtjuk a másik cipót és a töltelékre helyezzük, majd előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük ameddig szép, aranybarna lesz a teteje. alacsony gázlángon kb. 20 perc. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.

      ALMÁS PITE KLASSZIKUSAN, VAGY ÚJFAJTA ÍZESÍTÉSSEL: TÖBB, MINT 50 RECEPT! >>> 

    még több pite >>> 

Megjegyzés

Igazi őszi csemege, a fahéjas alma illata mámorító.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin