A tésztához a sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amit fóliába tekerve, hűtőben pihentetünk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje. Téglalap alakúra nyújtjuk a cipót (25x20 cm), és beletesszük egy magas falú tepsibe. A felesleges széleket levágjuk.
A lecsöpögtetett, kinyomkodott tölteléket a tepsiben lévő tésztára tesszük. Ezután kinyújtjuk a másik cipót és a töltelékre helyezzük, majd előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük ameddig szép, aranybarna lesz a teteje. alacsony gázlángon kb. 20 perc. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.