Elkészítés: Bizonyára a legtöbben tudnak palacsintát sütni, de azért leírom, hogy én hogy szoktam. :) Először kimérem a lisztet, aztán só (nem sok, 2-3 csipet) és a cukor megy bele az edénybe, majd a 2 tojás. Ráöntöm a tejet, pici vizet, és csomómentesre keverem - szerintem legegyszerűbb habverővel. Az almát megpucolom, kiszedem a magházát, hogy biztos ne kerüljön bele a tésztába, és belereszelem. Adunk hozzá még vizet, és jól elkeverjük. Mehet hozzá a fahéj is ízlés szerint. Ne legyen túl híg és túl sűrű sem, én merőkanállal szoktam letesztelni. Önthetünk egy kevés olajat a tésztába, így jobban eloszlik, és kevésbé ragad le. Sütésnél sem árt alárakni egy keveset, mivel az alma miatt amúgy sem lehet vékonyra csinálni, így felveszi, nem lesz annyira olajos.
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, esetleg tehetünk még bele plusz tejet vagy vizet, hogy sodósabb jellege legyen. A palacsintát vékonyan megkenjük, majd kétszer félbehajtva háromszög alakúra hajtjuk. Díszítésként a tetejére is csurgathatunk pudingot, esetleg egy kis kakaóporral vagy fahéjas cukorral is meghinthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre