Az almát megmossuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat és az almadarabokat. Egy másik tálban a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, a joghurtot és az olajat, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket.
A tésztát muffinformába adagoljuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Az illatát már messziről érezni fogjuk. Kicsit pihentetjük a formákban sütés után.
Én imádom ezt a receptet. Mindig nagy sikert arattam vele. Az almát bármilyen gyümölccsel helyettesíthetjük, persze akkor nem kell a fahéj.
A natúr joghurt helyett rakhatunk a gyümölcshöz hozzáillő gyümölcsös joghurtot. Isteni lesz! Jó étvágyat! - avacsika
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!