Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-fahéjas holdak

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a sütőport, a meghámozott, pépesre reszelt almát, az őrölt fahéjat, és egynemű omlós tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva hűtőben 1 órát pihentetjük.

A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átgyúrjuk, kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és 6-7 cm átmérőjű kerek pogácsaszaggatóval holdakat szaggatunk belőle.

Végül sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt világosra sütjük. Ha elkészült, fahéjas-kakaós porcukorral bőven megszórjuk.

Megjegyzés

A holdak szaggatása során visszamaradt tésztát ne dobjuk ki, újból gyúrjuk össze, nyújtsuk ki, és a pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek