Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-fahéjas gombóc

Hozzávalók

  • 1/2 kg alma
  • 20 dkg búzadara
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál liszt
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. Az almát durvára reszeljük és megszórjuk fahéjjal. Egy tálban összekeverjük a grízt, a sót, a cukrot, az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejet, majd a masszához keverjük a fahéjas almát is. 10-15 percig állni hagyjuk, majd kifacsarjuk a levét, majd hozzáadjuk a lisztet
    2. Vizet forralunk, majd nedves kézzel gombócokat formálunk a masszából.
    3. Ha feljönnek a víz tetejére, még két percig főzzük, majd kiszedjük őket, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Megjegyzés

Fogyasztható lekvárral, de a cukros tejfölt is isteni hozzá.

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin