Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-fahéjas gombóc

45 perc
egyszerű
olcsó
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát durvára reszeljük és megszórjuk fahéjjal. Egy tálban összekeverjük a grízt, a sót, a cukrot, az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejet, majd a masszához keverjük a fahéjas almát is. 10-15 percig állni hagyjuk, majd kifacsarjuk a levét, majd hozzáadjuk a lisztet
  2. Vizet forralunk, majd nedves kézzel gombócokat formálunk a masszából.
  3. Ha feljönnek a víz tetejére, még két percig főzzük, majd kiszedjük őket, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Megjegyzés

Fogyasztható lekvárral, de a cukros tejfölt is isteni hozzá. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss