Almás-fahéjas csiga

Hozzávalók

  • 16 darabhoz:
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 50 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet reszelt citromhéj
  • 9 dkg vaj (+ a formához)
  • 1 db tojás
  • 5 db alma
  • 10 dkg mazsola
  • 4 tk őrölt fahéj
  • olaj (a kenéshez)

Elkészítés

    1.

    Keverjük el az összemorzsolt élesztőt 1 tk cukorral, 2 ek meglangyosított tejjel és 1 ek liszttel, majd tegyük meleg helyre. Szórjuk tálba a maradék lisztet és cukrot 1 tasak vaníliás cukorral, a citromhéjjal és kevés sóval együtt. Olvasszunk meg 5 dkg vajat, és hagyjuk hűlni. Dolgozzuk simára a lisztes keveréket a felfuttatott élesztővel, a tojással, a langyos olvasztott vajjal és a maradék tejjel, majd kelesszük meg.

    2.

    Közben reszeljük le a meghámozott almát, és alaposan csöpögtessük le a megmosott mazsolát. Nyújtsuk ki a kelt tésztát lisztezett felületen kb. 7 mm vékonyra. Kenjük meg a maradék, megolvasztott vajjal, majd szórjuk meg egyenletesen a reszelt almával, a maradék vaníliás cukorral, a fahéjjal és a mazsolával.

    3.

    Tekerjük fel a tésztát, és vágjuk 3 cm vastag szeletekre. Helyezzük az így kapott csigákat kivajazott tepsibe, kenjük meg a tetejüket kevés olajjal, majd kelesszük 15 percig. Süssük 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig, végül 180 fokon további kb. 15 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin