Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-fahéjas batyu

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 2 csomag instant élesztő
  • csipett só
  • cukor ízlés szerint
  • A töltelékhez :
  • 1,5-2 kg alma (reszelve)
  • 15-20dkg cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • zsemlemorzsa
  • A kenéshez:
  • tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összekeverjük, dagasztjuk, majd 1 órát kelesztjük. Ha friss élesztőt használunk, futtassuk fel egy kevés meleg tejben előtte. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, kb. 10 centis kockára vágjuk.

Az almát lereszeljük, kicsavarjuk, ízesítjük.

Minden kocka közepére csipetnyi zsemlemorzsát szórunk, mert az alma kevés levet ereszt. Két szemben lévő oldalát összecsípjük, tojással megkenjük a tetejét, és előmelegített 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss