Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-diós torta zabpehelylisztből

Hozzávalók

  • 1 bögre dió ( a bögre 3 dl)
  • 1 bögre teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
  • 1/2 bögre teljes kiőrlésű búzadara
  • 1 csipet só
  • 1,2 dkg sütőpor
  • ízlés szerint cukor vagy édesítőszer
  • 1 db citrom héja reszelt
  • 4-6 db alma
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 marék mazsola
  • 10 dkg margarin
  • 34,5 dkg tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 bögre tej

Elkészítés

    1. Egy nagy tálba összekeverjük a száraz alapanyagokat, a diót, a zabpehelylisztet, a búzadarát, a sót, a sütőport, a cukrot és a citrom reszelt héját. Az almát lereszeljük. A tál aljára kevés citromlevet teszünk, majd úgy reszeljük bele a levét nem nyomjuk ki és hozzákeverük a fahéjat, a vaníliás cukrot és a mazsolát.
    2. A tortaformát vastagon kikenjük a margarinnal, majd egy réteget beleszórunk a lisztes diós keverékből erre ráhalmozunk egy réteg almát, majd újra megszórjuk a lisztes keverékkel. Ezután rátesszük a maradék almát, végül beborítjuk a lisztes keverékkel.
    3. A tejfölt kikeverjük a tojással és a tejjel és beleöntjük a formába. Az alját picit megszurkáljuk, hogy oda is lemenjen a tej. A maradék margarint felkockázzuk és a tetejáre szórjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

    15 BOMBAJÓ DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>>

    13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>>

     

Megjegyzés

Az adagok egy 26 cm-es kapcsos torta formához vannak mérve.

Zsanette íz világ Gastro&Konyhája
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin