Elkészítés: A tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és hozzákeverjük az instant élesztőt. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk.
Amíg a tészta kel, a töltelékhez az almát meghámozzuk, majd a magház eltávolítása után apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat egy keverőtálba tesszük, és hozzákeverjük a diót, a mazsolaszemeket, a porcukrot, a fahéjat és a tojásfehérjét.
A megkelt tésztát enyhén belisztezett munkalapra helyezzük, majd kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Megrakjuk töltelékkel, a széleket összecsípjük, a táskákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
A tepsit előmelegített sürőbe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Alsó és felsô sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idô: kb. 15 perc
Sütés után a süteményeket rácsra helyezzük, porcukorral meghintjük.