Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós rétes - villámgyorsan!

30 perc
egyszerű
átlagos
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott, kimagozott almákat felkockázzuk, meglocsoljuk egy kevés citromlével, majd összeforgatjuk a cukorral, az őrölt fahéjjal és a zsemlemorzsával.
  2. A kitekert tésztát felvágjuk két, egyforma méretű darabra, és azokra halmozzuk az almás keveréket, a durvára vágott diót, továbbá a megmosott, lecsepegtetett mazsolát.
  3. Feltekerjük a tésztalapokat, majd megkenjük a tetejüket egy kevés, megolvasztott vajjal. Tegyük a réteseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük a 220 fokos sütő középső részében 20 percig. Végül vegyük ki, hagyjuk kissé hűlni a süteményeket, majd felszeletelve, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss