Elkészítés: A szélesmetéltet a szokásos módon megfőzzük.
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgájához adunk kb. 2 evőkanál cukrot és a tördelt túrót. Aki szereti, tehet bele mazsolát is.
Ezután beleforgatjuk a tésztát a túrós masszába, és óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot is.
Egy jénai tálat kivajazunk, majd alulra tesszük a tészta felét. Megszórjuk a darált dióval, és ráreszeljük az almát, meghintjük fahéjjal. Végül beborítjuk a maradék tésztával. Tetejére egy kicsi darált diót szórunk még.
Sütőben aranysárgára sütjük. Tálaláskor lekvárral vagy nutellával ízesítsük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre