Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós rakott tészta

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szélesmetéltet a szokásos módon megfőzzük.

A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgájához adunk kb. 2 evőkanál cukrot és a tördelt túrót. Aki szereti, tehet bele mazsolát is.

Ezután beleforgatjuk a tésztát a túrós masszába, és óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot is.

Egy jénai tálat kivajazunk, majd alulra tesszük a tészta felét. Megszórjuk a darált dióval, és ráreszeljük az almát, meghintjük fahéjjal. Végül beborítjuk a maradék tésztával. Tetejére egy kicsi darált diót szórunk még.

Sütőben aranysárgára sütjük. Tálaláskor lekvárral vagy nutellával ízesítsük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss