Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-diós rakott hús

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 nagyobb savanykás alma
  • 3 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg darált dió
  • késhegynyi őrölt szegfűbors
  • őrölt szegfűszeg
  • gyömbér
  • fehérbors
  • csipetnyi fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst felszeleteljük, az olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük, majd tűzálló tálra rakjuk.

    A meghámozott almát feldaraboljuk, és 1 dkg vajon puhára pároljuk. A megpárolt almát a hússzeletekre halmozzuk.

    A maradék vajból és lisztből világos rántást készítünk, felengedjük meleg tejjel, belerakjuk a fűszereket, megsózzuk és sűrűre főzzük.

    Ha a mártás kicsit kihűlt, hozzákeverjük a felvert tojást, a reszelt sajtot és a darált diót, majd az egészet rásimítjuk az almás hússzeletekre, és előmelegített forró sütőben megsütjük.

    Vajas zöldség vagy burgonyapüré illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin