Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Almás-diós piskótakockák

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Almás-diós piskótakockák

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 82
  • Elküldve: 7

Hozzávalók:

  • kb. 12 szelethez:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A töltelékhez (első réteghez):
  • 30 dkg alma
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál citrom
  • 5 dkg darált dió
  • A krémhez (tetejére):
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál por cukor
  • 10 dkg darált dió

Elkészítés:

A tepsit előkészítjük (kb. 15x25cm), sütőpapírral béleljük. A sütőt kb. 180 fokra melegítjük.

1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, ráborítjuk a habot, rászitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és óvatosan összeforgatjuk. A tésztát vékonyan elkenjük a tepsiben, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

2. A sütőből kivéve hideg felületre húzzuk, kb. 2-3 perc múlva lisztezett deszkára fordítjuk, és lehúzzuk a papírt, majd kettévágjuk, hogy két piskótalapot kapjunk.

3. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk. A cikkeket további kisebb darabokra vágjuk, és a cukorral, citromlével ízesített forró vízben 3-5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk. Az almát pépesítjük, és összekeverjük az 5 dkg dióval.

4. A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt a habfixálóval és a cukorral, majd belekeverjük a darált diót is.

5. Az egyik piskótalapot lapos tálra helyezzük, rákenjük a pépes almás-diós tölteléket. Rátesszük a másik piskótalapot, és óvatosan összenyomkodjuk, csak annyira, hogy a pépesített tölteléknél ne maradjon rés. Ezt a lapot megkenjük a tejszínes-diós krémmel, és pihentetjük 10 percig. Tálalás előtt kockákra vágjuk, és ízlés szerint tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés:

1. Ezt a receptet Almás-mogyorós piskótakockák néven találtam, változtattam rajta. Mivel itt nem találtam ilyen néven receptet, gondoltam, beírom a receptjeim közé, mert meg szeretném tartani :)
2. Az újságban a recept kicsit el volt szerintem írva, úgyhogy én most azt a verziót osztom meg veletek, amit én készítettem.
3. Ízlés szerint lehet tejszínhabbal is díszíteni a végén, nekem az már kicsit soknak tűnt.
4. Én legelső alkalommal nem pépesítettem, hanem szinte egészben hagytam az almadarabkákat, így a két piskótalap evés közben könnyen kettévált, ezért találtam ki a pépesítést.

A receptet és a fotót Shepherd küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. smire1
    2008. november 17. (hétfő) 13:07
    Hétvégén kipróbáltam a receptet. Én szülinapi tortának sütöttem meg, kapcsos formában. Nagy sikere volt. Finom, könnyű és nem túl édes süti!.
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Csirkepörkölt galuskával Csirkepörkölt galuskával
Citromvarázs III. Citromvarázs III.
Amerikai palacsinta XI. Amerikai palacsinta XI.
Rántott csirkemell chips-bundában Rántott csirkemell chips-bundában
Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal
Padlizsános tésztatorta Padlizsános tésztatorta
Fűszeres cukkinikenyér Fűszeres cukkinikenyér
Datolyás turmix Datolyás turmix
Samosa Samosa
Palacsinta (alaprecept) VI. Palacsinta (alaprecept) VI.
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122606_gasztro-110.jpg Szeptemberi gasztroprogramok

Az ősz ezernyi programmal várja a nyaralásból visszatérőket. Az ország számos pontján tartanak szüreti fesztiválokat, lesz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122624_kakaos-csiga-110.jpg Gyerekkori kedvencek

Említettem a múlt héten, hogy a párom édesanyja nálunk vendégeskedett közel két hétig. Ez időre sokszor átvette a stafétabotot a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122613_marinalt-gomba-110.jpg Marinált barnacsiperke friss oregánóval

A friss csiperke, legyen barna vagy fehér, egyaránt remek alapanyag! Szívesen készítek belőle finomságokat, és talán az is igaz,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122619_kkk-cimlap-110.jpg Megjelent a Kiskegyed Konyhája szeptemberi száma

Szeretjük a Kiskegyed Konyháját. Sok-sok recept (a Mindmegettén is megtalálhatóak a régebbi számok receptjei!), kulináris…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

Napi tipp
A kacsamájból készíthetünk különféle ízesítésű szendvicskrémeket, előételeket - vagy remek főételeket is alkothatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept