Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Almás-diós piskótakockák

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Almás-diós piskótakockák

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 82
  • Elküldve: 7

Hozzávalók:

  • kb. 12 szelethez:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A töltelékhez (első réteghez):
  • 30 dkg alma
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál citrom
  • 5 dkg darált dió
  • A krémhez (tetejére):
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 dkg darált dió

Elkészítés:

A tepsit előkészítjük (kb. 15x25cm), sütőpapírral béleljük. A sütőt kb. 180 fokra melegítjük.

1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, ráborítjuk a habot, rászitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és óvatosan összeforgatjuk. A tésztát vékonyan elkenjük a tepsiben, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

2. A sütőből kivéve hideg felületre húzzuk, kb. 2-3 perc múlva lisztezett deszkára fordítjuk, és lehúzzuk a papírt, majd kettévágjuk, hogy két piskótalapot kapjunk.

3. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk. A cikkeket további kisebb darabokra vágjuk, és a cukorral, citromlével ízesített forró vízben 3-5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk. Az almát pépesítjük, és összekeverjük az 5 dkg dióval.

4. A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt a habfixálóval és a cukorral, majd belekeverjük a darált diót is.

5. Az egyik piskótalapot lapos tálra helyezzük, rákenjük a pépes almás-diós tölteléket. Rátesszük a másik piskótalapot, és óvatosan összenyomkodjuk, csak annyira, hogy a pépesített tölteléknél ne maradjon rés. Ezt a lapot megkenjük a tejszínes-diós krémmel, és pihentetjük 10 percig. Tálalás előtt kockákra vágjuk, és ízlés szerint tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés:

1. Ezt a receptet Almás-mogyorós piskótakockák néven találtam, változtattam rajta. Mivel itt nem találtam ilyen néven receptet, gondoltam, beírom a receptjeim közé, mert meg szeretném tartani :)
2. Az újságban a recept kicsit el volt szerintem írva, úgyhogy én most azt a verziót osztom meg veletek, amit én készítettem.
3. Ízlés szerint lehet tejszínhabbal is díszíteni a végén, nekem az már kicsit soknak tűnt.
4. Én legelső alkalommal nem pépesítettem, hanem szinte egészben hagytam az almadarabkákat, így a két piskótalap evés közben könnyen kettévált, ezért találtam ki a pépesítést.

A receptet és a fotót Shepherd küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. smire1
    2008. november 17. (hétfő) 13:07
    Hétvégén kipróbáltam a receptet. Én szülinapi tortának sütöttem meg, kapcsos formában. Nagy sikere volt. Finom, könnyű és nem túl édes süti!.
Receptválogatás
Őszi tésztás kedvencek
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Méteres kalács VIII. Méteres kalács VIII.
Rántott patisszon édes chiliszósszal Rántott patisszon édes chiliszósszal
Szőlőmagolajos-tökmagos cukkinikrémleves Szőlőmagolajos-tökmagos cukkinikrémleves
Cigánypecsenye rósejbnivel és majonézes kukoricával Cigánypecsenye rósejbnivel és majonézes kukoricával
Arab tejpuding fűszeres kékszőlővel Arab tejpuding fűszeres kékszőlővel
Bécsi túrótorta szilvával Bécsi túrótorta szilvával
Pilótakeksz házilag Pilótakeksz házilag
Békebeli puncs-szelet Békebeli puncs-szelet
Klasszikus kakaós csiga Klasszikus kakaós csiga
Csirkemájas táska Csirkemájas táska
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept