Részletes receptkereső »
  •  
  • Bonafarm  
  •  

RECEPT

« vissza

Almás-diós piskótakockák

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Almás-diós piskótakockák

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 83
  • Elküldve: 7

Hozzávalók:

  • kb. 12 szelethez:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A töltelékhez (első réteghez):
  • 30 dkg alma
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál citrom
  • 5 dkg darált dió
  • A krémhez (tetejére):
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 dkg darált dió

Elkészítés:

A tepsit előkészítjük (kb. 15x25cm), sütőpapírral béleljük. A sütőt kb. 180 fokra melegítjük.

1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, ráborítjuk a habot, rászitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és óvatosan összeforgatjuk. A tésztát vékonyan elkenjük a tepsiben, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

2. A sütőből kivéve hideg felületre húzzuk, kb. 2-3 perc múlva lisztezett deszkára fordítjuk, és lehúzzuk a papírt, majd kettévágjuk, hogy két piskótalapot kapjunk.

3. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk. A cikkeket további kisebb darabokra vágjuk, és a cukorral, citromlével ízesített forró vízben 3-5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk. Az almát pépesítjük, és összekeverjük az 5 dkg dióval.

4. A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt a habfixálóval és a cukorral, majd belekeverjük a darált diót is.

5. Az egyik piskótalapot lapos tálra helyezzük, rákenjük a pépes almás-diós tölteléket. Rátesszük a másik piskótalapot, és óvatosan összenyomkodjuk, csak annyira, hogy a pépesített tölteléknél ne maradjon rés. Ezt a lapot megkenjük a tejszínes-diós krémmel, és pihentetjük 10 percig. Tálalás előtt kockákra vágjuk, és ízlés szerint tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés:

1. Ezt a receptet Almás-mogyorós piskótakockák néven találtam, változtattam rajta. Mivel itt nem találtam ilyen néven receptet, gondoltam, beírom a receptjeim közé, mert meg szeretném tartani :)
2. Az újságban a recept kicsit el volt szerintem írva, úgyhogy én most azt a verziót osztom meg veletek, amit én készítettem.
3. Ízlés szerint lehet tejszínhabbal is díszíteni a végén, nekem az már kicsit soknak tűnt.
4. Én legelső alkalommal nem pépesítettem, hanem szinte egészben hagytam az almadarabkákat, így a két piskótalap evés közben könnyen kettévált, ezért találtam ki a pépesítést.

A receptet és a fotót Shepherd küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. smire1
    2008. november 17. (hétfő) 13:07
    Hétvégén kipróbáltam a receptet. Én szülinapi tortának sütöttem meg, kapcsos formában. Nagy sikere volt. Finom, könnyű és nem túl édes süti!.
Receptválogatás
Forró és tartalmas téli levesek
A hidegben áldás egy tányér gazdag leves. Téli leveseink közül válogattuk a legfinomabbakat!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Karfiolleves pirított karfiolból Karfiolleves pirított karfiolból
Bőrös ropogós malacsült Bőrös ropogós malacsült
Csirkemell mustáros palacsinta-bundában Csirkemell mustáros palacsinta-bundában
Csőben sült sajtos-tejfölös zöldbab fűszeres csirkemájjal Csőben sült sajtos-tejfölös zöldbab fűszeres csirkemájjal
Ünnepi túró rudi torta Ünnepi túró rudi torta
Túrós-lilahagymás-kolbászos pogácsa Túrós-lilahagymás-kolbászos pogácsa
Panda maci szelet Panda maci szelet
Kozák sapka (hólabda) Kozák sapka (hólabda)
Karácsonyi zserbó szelet Karácsonyi zserbó szelet
Sopa de ajo (spanyol fokhagymaleves) Sopa de ajo (spanyol fokhagymaleves)
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123213_makos-suti-110.jpg Mákos sütemények

A mákos desszertek - sütik, piték, rétesek - egész évben kedvenceink, az év vége felé mégis kiemelt szerepet kap a mágikus mák.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123206_puncs-110.jpg A jó puncs nem pancs!

A téli, ünnepi italkínálat egyik kedvence a puncs. Az angol eredetű ital könnyen összeállítható, rengeteg változata létezik, s…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123193_tulipan-kalacs-110.jpg Forró levesek, ünnepi menü és a tulipános kalács

A reggeli kávémat kortyolgatom, és próbálok visszaemlékezni az elmúlt két hét történéseire. Nem könnyű, mert sűrű és gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123181_muzli-110.jpg Müzli - nem csak reggelire

A müzli tejjel vagy joghurttal egészséges reggeli, de ennél sokkal többet is tud. A száraz müzlikeverékek már minden üzlet polcán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123175_tortilla-110.jpg Mi lehet lepény, lap és chips? A tortilla!

Attól függően, hogy melyik országban esszük, a tortilla lehet magas burgonyás lepény, lapos, feltekerhető lepény vagy ropogós,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123158_thai-curry-110.jpg Kókusztejes zöldségcurry thai stílusban

A különféle curryk a dél-ázsiai konyhák nagyszerű fogásai. Hideg időben pedig az ember sokszor vágyik valami fűszeres, melengető,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept