Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Almás-diós piskótakockák

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Almás-diós piskótakockák

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 83
  • Elküldve: 7

Hozzávalók:

  • kb. 12 szelethez:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A töltelékhez (első réteghez):
  • 30 dkg alma
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál citrom
  • 5 dkg darált dió
  • A krémhez (tetejére):
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 dkg darált dió

Elkészítés:

A tepsit előkészítjük (kb. 15x25cm), sütőpapírral béleljük. A sütőt kb. 180 fokra melegítjük.

1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, ráborítjuk a habot, rászitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és óvatosan összeforgatjuk. A tésztát vékonyan elkenjük a tepsiben, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

2. A sütőből kivéve hideg felületre húzzuk, kb. 2-3 perc múlva lisztezett deszkára fordítjuk, és lehúzzuk a papírt, majd kettévágjuk, hogy két piskótalapot kapjunk.

3. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk. A cikkeket további kisebb darabokra vágjuk, és a cukorral, citromlével ízesített forró vízben 3-5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk. Az almát pépesítjük, és összekeverjük az 5 dkg dióval.

4. A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt a habfixálóval és a cukorral, majd belekeverjük a darált diót is.

5. Az egyik piskótalapot lapos tálra helyezzük, rákenjük a pépes almás-diós tölteléket. Rátesszük a másik piskótalapot, és óvatosan összenyomkodjuk, csak annyira, hogy a pépesített tölteléknél ne maradjon rés. Ezt a lapot megkenjük a tejszínes-diós krémmel, és pihentetjük 10 percig. Tálalás előtt kockákra vágjuk, és ízlés szerint tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés:

1. Ezt a receptet Almás-mogyorós piskótakockák néven találtam, változtattam rajta. Mivel itt nem találtam ilyen néven receptet, gondoltam, beírom a receptjeim közé, mert meg szeretném tartani :)
2. Az újságban a recept kicsit el volt szerintem írva, úgyhogy én most azt a verziót osztom meg veletek, amit én készítettem.
3. Ízlés szerint lehet tejszínhabbal is díszíteni a végén, nekem az már kicsit soknak tűnt.
4. Én legelső alkalommal nem pépesítettem, hanem szinte egészben hagytam az almadarabkákat, így a két piskótalap evés közben könnyen kettévált, ezért találtam ki a pépesítést.

A receptet és a fotót Shepherd küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. smire1
    2008. november 17. (hétfő) 13:07
    Hétvégén kipróbáltam a receptet. Én szülinapi tortának sütöttem meg, kapcsos formában. Nagy sikere volt. Finom, könnyű és nem túl édes süti!.
Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Batanga koktél Batanga koktél
Jimi Mojito koktél Jimi Mojito koktél
Málnás turmix, vanília pudinggal Málnás turmix, vanília pudinggal
Uborkás répás zöldségragu Uborkás répás zöldségragu
Lecsó sajtos virslivel és krumplival Lecsó sajtos virslivel és krumplival
Töltött paprika és paradicsom Töltött paprika és paradicsom
Görögdinnye eperlikörrel, vaníliafagylalttal Görögdinnye eperlikörrel, vaníliafagylalttal
Hideg, fehérboros almakrémleves Hideg, fehérboros almakrémleves
30 perces diótorta 30 perces diótorta
Sonkás minibatyu - cukorbetegeknek is Sonkás minibatyu - cukorbetegeknek is
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125835_shutterstock_72552841_110.jpg Mit esznek a vegetáriánusok, ha húst nem?! XIX. Vegetáriánus Fesztivál

19. Vegetáriánus Fesztivál Budapesten- a belépés ingyenes, a program igen színes, érdemes ellátogatni!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125839_danieldieta_110.jpg 21 napos diéta: teljes átalakulás, éhezés nélkül!

Az alábbi diétával teljesen átalakíthatod a tested, mindössze néhány könnyű megszorítást kell bevezetned - cserébe viszont annyit…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125832_ThinkstockPhotos-470796092_110.jpg Minden, amit eddig nem tudtál a koktélokról - ütős receptekkel!

„A cocktail különböző szeszesitalokból, cukorból, vízből és keserűkből kevert (feltételezhetően) kitűnő, élénkítő…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125829_leves_110.jpg Isteni levesbetétek - 5 tésztafajta, ami nem hiányozhat otthonról!

A leves története valószínűleg egyidős a benne lévő tésztáéval, hiszen ettől lesz laktató, amiután már csak egy desszert kell.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125820_bogres_leves_110.jpg A nagy bögrés leves-teszt! Van köztük igazán finom?

Közeleg az iskolakezdés, ami a tanszerbeszerzés mellett egy másik igen fontos kérdést vet fel a felsőoktatásban résztvevők…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125827_tej_mez_.jpg A 6 legolcsóbb és leghatékonyabb házi szépítőszer egyenesen a kamrából

Már a nagyanyáink is ismerték a dörgést, ha sütésről és szépségápolásról volt szó. Érdemes megfogadni a tanácsaikat, a házi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125809_morzs_110.jpg Ne dobd ki az ételmaradékot! 5 tipp az újrahasznosításhoz

Nem is kell olyan sokat visszamennünk az időben, és láthatjuk, hogy az emberek nem dobtak ki ennyi mindent, egyetlen használat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125805_palcika_110.jpg 5 érdekesség, amit biztos nem tudtál az evőpálcikákról!

A kés-kanál-villa trió mellett ismerjük meg a világ másik felén használatos evőeszközt. Mit tud az evőpálcika?

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n