Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-diós papucs

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta (270 g)
  • 2 alma
  • 8 dkg dió
  • 4 dkg cukor
  • 1 csipetnyi fahéj
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés

    Elkészítés: A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegyük ki a hűtőből, és a sütőt melegítsük elő 210 °C-ra (alsó-felső sütés).

    Az almát mossuk meg, hámozzuk meg, reszeljük finomra. A diót daráljuk meg. Az almát keverjük össze a dióval, a cukorral és a fahéjjal.

    A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel vágjuk 15 négyzetre. Felvert tojással kenjük meg. Az almás tölteléket helyezzük a négyzetek közepére átlósan, a sarkokat pedig hajtsuk középre. A tészta tetejét kenjük meg tojással.

    Középső sínen kb. 15-20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin