Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós őzgerinc

75 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az almás-diós őzgerinc elkészítéséhez az almákat meghámozzuk, apró lyukon lereszeljük. A tojást a porcukorral és a reszelt citrom héjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát (levével együtt adjuk hozzá). A lisztet, a darabos és darált diót, a sütőport elkeverjük, majd az almás masszába forgatjuk.
  2. Az őzgerincformát vajjal kikenjük, egy kis liszttel megszórjuk és bele öntjük a masszát. 190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (kb 40 perc) Sütőből kivéve egy tálcára fordítjuk. 
  3. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a süteményre csurgatjuk és szépen elkenjük. A kristálycukrot egy teflon serpenyőben karamellizáljuk, rátesszük a darabos diót, összeforgatjuk vele, majd vajjal kent lapos tányérra tesszük. Amikor kihűlt aprítógépbe téve összezúzzuk. Megszórjuk vele a süteményt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss