Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Almás-diós őzgerinc

Hozzávalók

  • 2 db alma
  • 1 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg vágott dió
  • 15 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • A bevonathoz:
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek kristálycukor
  • 5 dkg vágott dió
  • 1 tk vaj (a tányér kenéséhez)

Elkészítés

    1. Az almákat meghámozzuk, apró lyukon lereszeljük. A tojást a porcukorral és a reszelt citrom héjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát (levével együtt adjuk hozzá). A lisztet, a darabos és darált diót, a sütőport elkeverjük, majd az almás masszába forgatjuk.
    2. Az őzgerinc formát vajjal kikenjük, egy kis liszttel megszórjuk és bele öntjük a masszát. 190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (kb 40 perc) Sütőből kivéve egy tálcára fordítjuk. 
    3. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a süteményre csurgatjuk és szépen elkenjük. A kristálycukrot egy teflon serpenyőben karamellizáljuk, rátesszük a darabos diót, összeforgatjuk vele, majd vajjal kent lapos tányérra tesszük. Amikor kihűlt aprítógépbe téve összezúzzuk. A süteményt megszórjuk vele.

    5 DOLOG, AMIRE AZ ŐZGERINCFORMÁT HASZNÁLHATOD!>>> 

    PÜSPÖKFALAT ŐZGERINCBEN>>> 

    PÜSPÖKKENYÉR VÖRÖS ÁFONYÁVAL ÉS SÁRGABARACKKAL >>> 

     

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes