Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-diós máglyarakás

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg 1-2 napos szikkadt fonott kalács
  • 5 tojás
  • 7 dl langyos tej
  • kb. 12 dkg cukor - ízlés szerint
  • 4 dkg vaj + a tepsi kenéshez
  • 1 közepes citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 6-7 dkg dió - durvára aprítva
  • 6-7 dkg mazsola
  • 4 cl rum
  • 70 dkg alma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • kb. 20 dkg sárgabaracklekvár
  • pici csipetnyi só

Elkészítés

    Elkészítés: A mazsolát néhány órával az elkészítés előtt rumba áztatjuk.

    Egy tálba ujjnyi szeletekre karikázzuk a kalácsot, a tojások sárgáját a 6 dkg cukorral, az olvasztott vajjal és a citrom héjával elkeverjük, felöntjük langyos tejjel, és a kalácsra öntjük.

    Az almákat meghámozzuk, kis szeletekre vágjuk, 3 dkg cukorral, fahéjjal összekeverjük.

    Egy közepes sütőedényt kivajazunk, a megázott kalácsot belerakjuk, meghintjük a dióval, a mazsolával, beborítjuk az almával, és kb. 15 dkg lekvárt szétkenünk a tetején. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, kb. 30 percig sütjük.

    A sütő hőmérsékletét 160 fokra csökkentjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük csipetnyi sóval, a maradék cukorral, a citromlével, majd lazán elkeverjük benne a maradék lekvárt, a megsült tészta tetejére kenjük, villával megborzoljuk. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, ameddig a teteje kissé megpirul (kb. 10-15 perc).

    Langyosra hűtjük, kockákra szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Készíthetjük szikkadt kiflivel vagy zsemlével is, de több cukrot adjunk a tejes keverékhez.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin