Az almás-diós kevert süti elkészítéséhez az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét.
A tojást kikeverjük a cukrokkal. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval ( ez elhagyható) és a dióval, majd az almával elkevert cukros tojáshoz adjuk és jól összeforgatjuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy 20×30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát.
200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük a süteményt. A sütés vége felé letakarjuk alufóliával, a végén tűpróbával ellenőrizzük.
A csokimáz elkészítéséhez vajat a csokoládéval felolvasztjuk a mikróban, simára keverjük, és bevonjuk vele a kihűlt süteményt. Megszórjuk mandulapehellyel, majd dermedés után kockákra vágva kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a csodafinom almás diós kevert sütemény csokimázzal