Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós kenyér

MME MME
4.5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Az almákat hámozzuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, majd keverjük össze a megmosott mazsolával és a darabokra vágott dióval.

Adjuk a keverékhez a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a rumot is, alaposan dolgozzuk össze, és letakarva egy éjszakán át pihentessük.

Másnap adjuk az almás keverékhez a lisztet, a sütőport és a sót is, majd dolgozzuk tésztává. Osszuk két részre, és készítsünk belőle cipókat. Egymástól messze tegyük egy tepsire, és 150 fokra előmelegített sütőben 75 perc alatt süssük meg.

Nemcsak almával, de körtével is elkészíthetjük. Sárgarépával szintén nagyon finom és egészséges.

Megjegyzés

2 cipó lesz belőle. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss