Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós-kefires pite

MME MME
5 4.2/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntjük a külön tálban elkevert egész tojásokat és a kefirt. Lassú keverés mellett vékony sugárban belecsurgatjuk az étolajat. Az így kapott tésztát csomómentesre dolgozzuk, és hozzáadjuk a meghámozott, vékony szeletekre vágott almát, valamint a durvára tört diót. Kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük, kb. 160 fokos sütőben szép barnára sütjük.
Készíthetjük körtével és mandulával, esetleg meggyel és csokoládéval is. (Joghurttal is készíthetjük.)

Megjegyzés

Kipróbált receptről van szó. Nagyon finom, legalábbis nekünk nagyon ízlett. Az almás változatot készítettem el. A pohármércém a kefires pohár volt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss