Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-diós gyümölcskenyér

Hozzávalók

  • 50 dkg alma
  • 25 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg dió
  • margarin
  • zsemlemorzsa
  • porcukor

Elkészítés

    1. Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, és a reszelő nagy lyukán lereszeljük, és a cukorral elkeverve hagyjuk állni. A formát kikenjük margarinnal és meghintjük zsemlemorzsával. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a vaníliás cukrot. A szilvát és a barackot apró kockára, a diót durvára vágjuk és a mazsolával együtt a lisztbe szórjuk. Hozzáadjuk a tojást és a cukros almát, és jól összekeverjük.
    2. A tésztát az előkészített formába simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, 170 fokon, hőlégkeveréssel 35-40 perc alatt megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.
    3. Ha megsült, rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintjük, és egy éles késsel szeleteljük.

      NAGY PÜSPÖK- ÉS GYÜMÖLCSKENYÉR VÁLOGATÁS >>> 

      KARÁCSONYI GYÜMÖLCSKENYÉR, AMI GARANTÁLTAN PUHA LESZ MÉG SZILVESZTERKOR IS! >>> 

Megjegyzés

Nekem a sütés felénél eléggé barnult a teteje, ezért a középső rácsról az alsóra raktam. A gyümölcskenyérforma mérete: 26*12*7,5 cm.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin