Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós csirkemell

MME MME
2.3/5
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Előkészítése: a csirkemellet kicsontozom, és lapjában 8 szép nagy szeletre vágom. Húskalapáccsal lehetőleg egyformára veregetem, és mindkét oldalát megsózom, megborsozom. Az almát meghámozom, kicsumázom, és 8 karikára vágom. A mártáshoz a margarint felforrósítom, a lisztet habzásig keverem, ráöntöm a meleg tejet, és folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Belemorzsolom a leveskockát, és beleszórom a fűszereket. Jól kiforralom, végül a reszelt sajtot is belekeverem, de már nem forralom.

Elkészítése: az almakarikákat a dióba mártom, majd egyet ráteszek egy hússzeletre. Negyedrésznyi sajttal meghintem, erre ráborítok még egy húst, és az ily módon létrejött „szendvicset” hústűvel vagy fogvájóval összefogom. Lisztbe, felvert tojásba és a megmaradt dióval összekevert zsemlemorzsába mártom, majd forró olajban megsütöm. A felesleges olajat leitatom, és a mártást aláöntve, rizibizivel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss