Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás csülök

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db nagyobb sertéscsülök
  • 1,5 kg burgonya
  • 20-25 dkg gyöngyhagyma
  • 6 db savanykás alma
  • bors
  • babérlevél
  • fokhagyma
  • mustár
  • néhány kanál étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A csülköt sós, borsos, fokhagymás, babérleveles vízben előfőzzük. Ha kihűlt, kicsontozzuk, a bőrös felét késsel bevagdossuk.

    Néhány kanál étolajat összekeverünk 1 evőkanál mustárral, 1 kávéskanál sóval, őrölt borssal és néhány gerezd zúzott fokhagymával. A keverékkel a csülköt bekenjük. (Ezt akár előző nap is
    megcsinálhatjuk.)

    Az előkészített csülköt egy nagyobb tepsi közepére helyezzük. Köré rakjuk a kockára vágott burgonyát és a megtisztított gyöngyhagymát. A köretet is megsózzuk. A kimagozott és félbevágott almákat a vágott felükkel lefelé a köretre helyezzük. Még pikánsabb lesz, ha az almákba néhány szem szegfűszeget szúrunk. A csülök főzőlevéből 1 decit aláöntünk, de tehetünk alá helyette fehérbort is. (Nem kell sok folyadék, sülés közben a köret is enged levet!)

    Fóliával letakarva előmelegített sütőben kb. 20 percig pároljuk, azután a fóliát eltávolítva pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

tomtom77
meseszép!

Hasonló Receptek

Magazin