Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás csirkeszárny

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 kg jonatán alma (minimum)
  • kevés olaj a tepsi kikenéséhez
  • bors
  • türelem az almapucoláshoz :-)

Elkészítés

    Elkészítés: Pucold meg az almákat, magozd ki, és vágd ujjnyi szeletekre. A tepsit kend ki olaj jal és terítsd le almaszeletekkel. Sózd és borsozd meg. Most egy réteg csirkeszárny jön, amit szintén sózz és borsozz. Ismét almák, de ecsettel kend le őket olaj jal, mielőtt sóznál és borsoznál. Közepes lángon addig süsd, amíg a szárnyak megpuhulnak. Ezután kotord félre az almát, hogy megpirulhasson a husi.

Megjegyzés

Higgyétek el, bármennyi alma kevés! Illatos, édes, savanyú, pikáns, ennivaló, töttyedt és karamellizált! De más almafajtával csalódások értek. Rizzsel szoktuk enni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gabilive
Megcsináltam.Tényleg finom,de nekem kellett rá töltsek egy pohárnyi vizet,mert az alma már kezdett pirulni a tetején,a husi meg még nyers volt.És be kell fedni!Amúgy 15 perc almapucolással együtt ,plusz 1 óra sütés.
gabilive
Most akarom kipróbálni,kiváncsi vagyok,milyen lesz.

Hasonló Receptek

Magazin