Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás csirkeszárny

MME MME
2 4/5
60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 kg jonatán alma (minimum)
  • kevés olaj a tepsi kikenéséhez
  • bors
  • türelem az almapucoláshoz :-)

Elkészítés

Elkészítés: Pucold meg az almákat, magozd ki, és vágd ujjnyi szeletekre. A tepsit kend ki olajjal és terítsd le almaszeletekkel. Sózd és borsozd meg. Most egy réteg csirkeszárny jön, amit szintén sózz és borsozz. Ismét almák, de ecsettel kend le őket olajjal, mielőtt sóznál és borsoznál. Közepes lángon addig süsd, amíg a szárnyak megpuhulnak. Ezután kotord félre az almát, hogy megpirulhasson a husi.

Megjegyzés

Higgyétek el, bármennyi alma kevés! Illatos, édes, savanyú, pikáns, ennivaló, töttyedt és karamellizált! De más almafajtával csalódások értek. Rizzsel szoktuk enni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss