Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás csirkefasírt

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almát meghámozzuk, szálasra gyaluljuk, majd a húshoz adjuk. Ugyancsak hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a tojást, valamint a tejben áztatott és kissé kinyomkodott zsemlét. Sózzuk, borsikafűvel fűszerezzük, és jól összedolgozzuk.

Egy őzgerincformát kiolajozunk, zsemlyemorzsával megszórjuk. A fasírtmasszát beletesszük a formába, és közepes hőmérsékleten pirosra sütjük.

Tálaljuk szedres párolt lilakáposztával, főtt burgonyával.

Megjegyzés

Készíthetjük még reszelt füstölt sajtal megszórva, melyet a sütőben ráolvasztunk, vagy önálló ételként mártással pl. sajt-alma, stb.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss