Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás csirkecomb

default user icon
1 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db egész csirkecomb
  • 2 db alma
  • 1-1,5 dl olaj
  • 1-1,5 dl édes fehérbor vagy narancslé
  • bazsalikom
  • oregánó

Elkészítés

    Elkészítés: Az előre picit besózott combokat tűzálló tálba tesszük egymás mellé, meglocsoljuk az olajjal és a borral (vagy narancslével). Rápakoljuk a karikára vágott, hámozott almákat, megszórjuk a fűszerekkel, letakarjuk a tál tetejével vagy alufóliával, és sütőbe rakjuk. Közepes hőfokon sütjük. Kb. 40-45 perc alatt megpuhul, ha puha, levesszük a takarását, és visszarakjuk még 5-10 percre pirulni. Pirulás előtt lehet pótolni a nedvességet, nehogy leégjen. Ilyenkor lehet egy pici vizet is önteni, de finomabb, ha azzal locsoljuk meg, amivel az elején. Nem baj, ha több leve van, ízlés szerint lehet szaftosabb, vagy kevésbé szaftos. Krumplipüré, vagy ananászos rizs illik hozzá köretként. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Hamar elkészülő, viszonylag kis költségű, könnyű étel, amit akár vendégeknek is fel lehet szolgálni, mert finomsága mellett mutatós is! Szerintem gusztusosabb, ha lebőrözzük a combokat elkészítés előtt, de nem feltétel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Net Elek
Vörösborral is finom! Nekem a 3 dl olaj-bor keverék mindig elég, ezért azt csinálom, hogy a megmaradt lé nagy részét még melegen kikanalazom egy másik edénybe és abban megfőzök néhány almakarikát. Én már többször megcsináltam és mindig nagyon ízlett. :-)

Hasonló Receptek

Magazin