Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás csirkecomb rizzsel

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb (egész)
  • 1 üveg almabefőtt
  • 1,5 dl rozé
  • 1 ek méz
  • 2 mk étkezési keményítő
  • 1 kevés gyömbérpor
  • 25 dkg rizs
  • 2 ek olaj
  • ételízesítő

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt csirkecombot megsózzuk, majd a fejtetőre fordítva tepsibe sorakoztatjuk. Aláöntünk 1/2 dl rozét, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
    2. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük 5 dl vízzel. Megszórjuk ételízesítővel, felforraljuk, majd lefedve, közepes lángon kb. 5-6 percig főzzük. Levesszük a tűzről, átkeverjük, és fedő alatt hagyjuk készre párolódni. Közben 1-2 alkalommal megkeverjük és megkóstoljuk, ha nem elég puha, hozzáadunk kb. 1 dl forró vizet, és lefedjük további 5 percre.
    3. A szószhoz a mézzel és a keményítővel kikeverjük a maradék a rozét, kis lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük, és gyömbérrel fűszerezzük. A forró szószt a hideg alma befőttre és a húsra öntjük.
    4. A csirkecombokat a rizzsel és az almával tálaljuk.

Megjegyzés

Családunkban nagy hagyomány volt kompóttal enni a rizst vagy a burgonyát. A bőrös, zsíros csirkecombokat általában sült csirkének készítem el, mert így szépen kisül a zsírja, miközben belül finom omlósra sül. Túlsütni, kiszárítani nem szabad.

ambroziandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ambroziandi
Tisztelt Szerkesztőség! Mi az a szárazra törölt csirkecomb? Ilyet én biztos nem írtam! Nem szoktam a húsokat szárazra törölni. Az almabefőtt, nem boltban vásárolt almabefőtt, mert azt nem szeretem, hanem személyenként 1-2 almából kevés cukorral, citromsavval, vagy citromlével, fahéjjal készített almakompót házilag! Mert savanykás alma való hozzá!

Hasonló Receptek

Magazin