Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás csirkeaprólék leves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csirke apróléka
  • 40 dkg alma
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • csipetnyi cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkeaprólékot alaposan megmosom, én a fejét nem, de lábát, nyakát, farhátját kettévágva és még a szárnyait is használom. Az almákat meghámozom, magházukat kivágom, feldarabolom, 1 almát nyolcfelé.

    Hideg sós vízben felteszem főni a csirkeaprólékot, körülbelül 2 liternyi legyen a leve. Amikor már félig puha, beleteszem az almát. Mikor a hús és az alma is megpuhult, a liszttel simára kevert tejföl lel behabarom, még egyszer felforralom. Egy csipet cukor ral szelídítem a kész leves ízét.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin