Almás csirke

default user icon
3 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 (kb. 1,2 kg-os) csirke
  • őrölt bors
  • 8 dkg vaj vagy margarin
  • 3 dl tejszín
  • fél húsleveskocka
  • 1 kiskanál szójamártás
  • 1 maroknyi dióbél
  • 2-3 evőkanál almabor
  • 3 alma
  • 1 csokor metélőhagyma vagy petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítése: A csirkét 6-8 darabba vágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és lábasban a fele vajon fehéredésig sütjük. Ezután lefedjük és időnként megkeverve saját levében kb. 30 percig hagyjuk párolódni. Ekkor a tejszínt ráöntjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk és a darált diót is hozzáadjuk. A borral meglocsoljuk, és most már csak néhány percig hagyjuk a tűzön (ameddig a hús teljesen meg nem puhul). Az almákat meghámozzuk, magházukat almafúróval kivájjuk és húsukat karikákra vágjuk. A maradék vajon rázogatva kissé megpároljuk és a csirkét erre szedjük.

    Elkészítési idő: 55 perc
    Egy adag: 2805 kJ/671 kcal

Megjegyzés

– Körítésnek párolt rizst kínálunk mellé, amit az apróra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemmel meghintünk.
– Amabor helyett bármilyen száraz fehérbor jó az ételhez.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Koródi Edina 6 évvel ezelőtt
Gyors, finom, egyszerű és tálaláskor úgy néz ki mintha fél napot töltöttem volna vele a konyhában! :) Nagyon köszönöm a receptet, nálunk nagy sikert aratott!
Tjaball 7 évvel ezelőtt
Kicsit módosítottam rajta, de nagyon finom, én is csak dicsérni tudom.
Viki 10 évvel ezelőtt
Nagyon finom, pikáns ízvilágú recept! 10 perc alatt elfogyott pedig dupla adagot készítettem belőle! :)

Hasonló Receptek

Magazin