Almás csirke

default user icon
3 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 (kb. 1,2 kg-os) csirke
  • őrölt bors
  • 8 dkg vaj vagy margarin
  • 3 dl tejszín
  • fél húsleveskocka
  • 1 kiskanál szójamártás
  • 1 maroknyi dióbél
  • 2-3 evőkanál almabor
  • 3 alma
  • 1 csokor metélőhagyma vagy petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítése: A csirkét 6-8 darabba vágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és lábasban a fele vajon fehéredésig sütjük. Ezután lefedjük és időnként megkeverve saját levében kb. 30 percig hagyjuk párolódni. Ekkor a tejszínt ráöntjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk és a darált diót is hozzáadjuk. A borral meglocsoljuk, és most már csak néhány percig hagyjuk a tűzön (ameddig a hús teljesen meg nem puhul). Az almákat meghámozzuk, magházukat almafúróval kivájjuk és húsukat karikákra vágjuk. A maradék vajon rázogatva kissé megpároljuk és a csirkét erre szedjük.

    Elkészítési idő: 55 perc
    Egy adag: 2805 kJ/671 kcal

Megjegyzés

– Körítésnek párolt rizst kínálunk mellé, amit az apróra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemmel meghintünk.
– Amabor helyett bármilyen száraz fehérbor jó az ételhez.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Koródi Edina 6 évvel ezelőtt
Gyors, finom, egyszerű és tálaláskor úgy néz ki mintha fél napot töltöttem volna vele a konyhában! :) Nagyon köszönöm a receptet, nálunk nagy sikert aratott!
Tjaball 6 évvel ezelőtt
Kicsit módosítottam rajta, de nagyon finom, én is csak dicsérni tudom.
Viki 9 évvel ezelőtt
Nagyon finom, pikáns ízvilágú recept! 10 perc alatt elfogyott pedig dupla adagot készítettem belőle! :)

Hasonló Receptek

Magazin