Az almákat megpucoljuk, cikkekre vágjuk. A cikkeket a szuflé tálba tesszük. Ráreszeljük a narancshéjat, a levét is az almákra csorgatjuk. Hozzáadjuk a cukrot, aztán az egészet jól átforgatjuk.
A tál tetejét lefedjük fóliával és a grillre tesszük, nagyjából 15-20 percre. Ha a grill fedeles, akkor lecsukjuk, de hagyjuk szellőzni.
Amíg sül a gyümölcs, addig kikeverjük a tésztát. A liszteket összekeverjük egy teáskanál sütőporral, sózzuk, a hideg vajjal elmorzsoljuk, majd ráütjük a tojást és lágy tésztává gyúrjuk.
Amikor kész az alma, akkor a tésztát óvatosan rákanalazzuk, a fóliát visszahajtjuk és addig sütjük a grillen, amíg a tészta meg nem színesedik. Fagylalttal vagy egy kis friss tejszínhabbal tökéletes.