Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-céklás-burgonyás saláta grillezett sertésszűzzel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A salátához:
  • 1-2 db ropogós alma
  • 4-5 db burgonya
  • 7-8 db bébi cékla (ecetes)
  • 1 db lilahagyma
  • 1-2 marék retekcsíra
  • 1/3 kígyóuborka
  • 4,5 dl tejföl
  • 1,5 dl majonéz
  • mustár
  • ecet
  • cukor
  • durvára darált színes bors
  • Valamint:
  • 1-2 csík szűzpecsenye
  • A páchoz:
  • olaj
  • fokhagyma
  • borskeverék

Elkészítés

    Elkészítés: A szűzpecsenyét feldarabolom, majd a pácot elkészítem, ebbe annyi olajat öntök, hogy a belemártott húsokat ellepje, lefedem, és másnapig hűtőben hagyom.

    A krumplit megpucolom és apróbb kockákra vágom, majd sós vízben megfőzöm és leszűröm. Hagyom kihűlni. (Nem szép, ha szétfő, ezért elég neki 5-6 perc.)

    Egy tálban a tejfölt, a majonézt, az ecetet, a mustárt és az ízesítőket összekeverem. Hozzáadom az apróra vágott lilahagymát, a vékony kockákra vágott almát (a héját nem vágtam le), a kígyóuborkát és a leszűrt, apró kockákra vágott bébicéklát. Retekcsírával meghintem, és a hűtőbe teszem legalább pár órára.

    A szűzérméket kontakt grillen pár perc alatt kisütöm, megsózom, és a salátával tálalom.

Megjegyzés

A receptet és a fotót Ekesandi üldte.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin