Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-céklakrémleves

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • 2 közepes fej cékla
  • 1 db nagyobb alma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 db babérlevél
  • 6 dl zöldségalaplé
  • frissen őrölt bors
  • tejföl és friss kapor a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A céklát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk (2 evőkanállal félreteszünk a tálaláshoz). A hagymát felaprítjuk, az almát hámozás nélkül feldaraboljuk.
  2. Közepes erősségű tűzön feltesszük a zöldségeket és az almát főni az alaplével és a babérlevéllel, ha felforrt, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Addig főzzük, amíg a cékla megpuhul (kb. 20 perc). 
  3. A babérlevél eltávolítása után krémesreturmixoljuka levest. Tálaláskor a kitálalt levesekre kevés tejföltkanalazunk, megszórjuk a céklakockákkal és friss kaporraldíszítjük.

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss