Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-bogyós crumble

MME MME
1 4/5
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A morzsához:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 17,5 dkg barnacukor
  • 20 dkg vaj
  • Valamint:
  • 3 szép alma
  • 25 dkg vegyes fagyasztott erdei gyümölcs
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 rúd vanília
  • vaníliafagyi a tálaláshoz

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, majd felkockázzuk, összekeverjük a fagyasztott erdei gyümölcs keverékkel, őrölt fahéjjal, 1 rúd vanília kikapart magjával, valamint barnacukorral.

Egy másik edényben a lisztet összemorzsoljuk a hideg, kemény vajjal (reszelni is lehet), barnacukorral, majd hozzákeverünk zabpelyhet és mandulaforgácsot (ízlés szerint más gabonákkal, magvakkal is dúsíthatjuk).

Egy hőálló edénybe öntjük a fűszeres gyümölcskeveréket, és a tetejére morzsoljuk egyenletesen a tésztát, hogy mindenhol beborítsa a zabpelyhes morzsát.

200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor már a gyümölcsök is kezdenek puhulni, levet ereszteni, és a morzsa alól bugyog az illatos gyümölcslé, elkészültünk.

Frissen, melegen vaníliafagylalttal tálaljuk, de hidegen is kiváló csemege.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss