Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás béles

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj vagy 12 dkg zsír
  • 1 kanál tejföl
  • 1 egész tojás
  • 2 kanál cukor
  • 1 csipet só
  • tej
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • fahéj
  • cukor ízlés szerint
  • dió vagy zsemlemorzsa
  • A tetejére:
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy könnyen bírjunk vele dolgozni.

    A sütőt előmelegítjük 180 Celsius fokra.

    A töltelékhez az almát lereszeljük, összekeverjük ízlés szerint cukorral és fahéjjal.

    A tésztát kétfelé osztjuk. Zsírozott vagy vaj azott tepsin elősütjük. Dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A maradék tésztával befedjük, tojással lekenjük, és világosbarnára, készre sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin