Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás batyu

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • cukor ízlés szerint
  • A töltelékhez:
  • 1,5-2 kg alma (reszelve)
  • kb. 15-20 dkg cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • zsemlemorzsa
  • A kenéshez
  • tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítés: Tésztához valókat összekeverem, dagasztom, majd 1 órácskát kelesztem. Kezdőknek mondom: azért az élesztőt futtassátok fel kis meleg tejben előtte! :-)

Lisztezett deszkán vékonyra nyújtom a tésztát, kb. 10 centis kockákra vágom. Az almát lereszelem, kicsavarom, ízesítem. Minden kocka közepére csipetnyi zsemlemorzsát szórok, mert az alma pici levet ereszt. Két szemben lévő oldalát összecsípem, tojásfehérjével megkenem a tetejét, és előmelegitett sütőben 20-30 perc alatt készre sütöm. Porcukorral meghintve kínálom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss