Almás aszaltszilva-leves

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb 1,3 literhez:
  • 20 dkg aszalt szilva (magozott)
  • 2 golden alma, hámozva, darabolva
  • 2-3 evőkanál nádcukor ízlés szerint
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 darab ujjnyi vastag citromhéj
  • 3-4 szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • A tetejére:
  • szárazon pirított mandulaszelet
  • vagy tejszín (de lehet mindkettő)

Elkészítés

    Elkészítés: A szilvát megmosom, darabolom, az almával együtt felteszem kb. 5 dl vízben pici sóval és cukorral, szegfűszeggel, citromhéjjal. Amikor megpuhultak a gyümölcsök, merülőmixerrel összetöröm.

    A tejfölt a tejszínnel elkeverem, hozzáadok egy kevés forró levest, összekeverem, és folyamatos keveréssel hozzáöntöm a leveshez. Annyi vízzel egészítem ki, hogy megfelelő sűrűségű legyen. Hozzáöntöm a vörösbort, ízesítem fahéjjal és cukorral.

    A mandulaszeleteket szárazon megpirítom, tálalásnál a leves tetejére szórom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin