Keress receptre vagy hozzávalóra

Almás amerikai palacsinta

Hozzávalók

  • 5 dkg kölespehely (bioboltból)
  • 3/4 dl tej
  • 1 db alma
  • 1 ek vaj
  • 1/2 dl almalé
  • 12,5 dkg zsírszegény túró
  • 2 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg búzafinomliszt (BL-55)
  • 1 tk sütőpor (púpozva)
  • 3 ek olaj
  • 3 ek juharszirup (elhagyható)

Elkészítés

    1. A kölespelyhet a tejbe keverjük, és duzzadni hagyjuk 30 percig. A megmosott almát vékony cikkekre vágjuk, és a felhevített vajon megfuttatjuk. Felöntjük az almalével, majd fedő nélkül pároljuk 2-3 percig, amíg az alma megpuhul. Ne főzzük szét!
    2. A túrót simára keverjük a szétválasztott tojások sárgájával, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjékből és 1 csipet sóból kemény habot verünk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a kölespehellyel és a tojáshabbal váltogatva a túrós masszába forgatjuk.
    3. Palacsintasütőben vagy tapadásmentes serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat. Palacsintánként belemerünk 2 ek tésztamasszát, kerekre lapítjuk, és közepes tűzön sütjük 3-4 percig. Közben finoman belenyomjuk az almacikkeket. Végül a serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és a palacsintákat a másik oldalukon is sütjük 3-4 percig. Juharsziruppal meglocsolva kínáljuk.


      Még több amerikai palacsinta >>>
       

      Almás finomságok >>> 

Nincs juharszirupod? Szórd meg az almás palacsintákat fahéjas porcukorral! Inkább sósra vágysz? Ne tegyél cukrot a tésztába és mellőzd az almát is, majd kend meg a palacsintákat zöldfűszeres krémtúróval!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin