Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás amerikai palacsinta karamellszósszal

Hozzávalók

  • 1 tk étkezési keményítő
  • 2,5 dl narancslé
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg tejföl
  • 3 dkg vaj + kb. 2 dkg a sütéshez
  • 1 ek citromlé
  • 12 dkg tönkölybúzaliszt
  • 2 ek porcukor
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 4 db savanykás alma

Elkészítés

    1. A szószhoz a keményítőt simára keverjük 1 ek narancslével. A cukrot világosra karamellizáljuk egy lábosban. Hozzáadjuk a maradék narancslét, valamint a tejfölt – vigyázat: spriccelhet! –, és kevergetve forraljuk a karamell feloldódásáig. Ezután belevegyítjük a feloldott keményítőt, majd egyet forralunk rajta. Végül a tűzről lehúzva beledolgozzuk a 3 dkg vajat és a citromlevett.
    2. A palacsintához a lisztet elvegyítjük a porcukorral és a sóval, majd csomómentesre keverjük a tojásokkal és a tejjel. A megmosott és tetszés szerint meghámozott almákat a magház eltávolítása után kb. 4 mm vastag cikkekre vagy apró darabokra vágjuk.
    3. Egy tapadásmentes serpenyőt kikenünk kb. 1/2 dkg vajjal, és felforrósítjuk. Eloszlatunk rajta egy evőkanálnyi tésztamasszát, azonnal kirakjuk az alma negyedével, és addig sütjük, amíg az alma színt kap. Ezután megfordítjuk és készre sütjük, majd a serpenyőből tányérra csúsztatva melegen tartjuk. Az adagonként újra kivajazott serpenyőben a maradék tésztamasszából és almából ugyanígy további 3 palacsintát sütünk. A karamellszósszal meglocsolva tálaljuk.

    Almás palacsintás receptek >>> 

    SÜTŐTÖKÖS-DIÓS AMERIKAI PALACSINTA>>> 

    BANÁNOS AMERIKAI PALACSINTA (CUKOR NÉLKÜL)>>> 


Még finomabb, ha a palacsintákat megszórod 1-1 ek durvára aprított mandulával.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin